CITYTRIP: 2 dagen Zagreb, Kroatië

Kroatië heeft prachtige kusten en nationale parken. Maar ook de hoofdstad van het land is zeker de moeite waard! Wij verbleven hier aan het begin van onze reis 1,5 dag. Dit bleek het perfecte begin, want in die 1,5 dag kun je een goed beeld krijgen van wat de stad te bieden heeft. De gemoedelijke stad heeft een aantal hoogtepunten die ik graag met jullie deel.

Begin de dag

Bij Otto & Frank voor een echt Zagrebs ontbijt.

restaurant2

Het ontbijt bestaat uit: cottage cheese, zure room, radijsjes, gegrilde ham, gefrituurde gepocheerde eieren, mierikswortel,

roodlof en lente uitjes. Er is ook een vegetarische versie mogelijk en je hebt meer dan

genoeg energie om je stedentrip te beginnen. Het restaurants zit vlakbij de grote kathedraal, midden in het oude centrum, waar nog veel meer leuke eettentjes te vinden zijn.

DSCF0961

Strompel daarna rustig over de markt, Dolac, die er dagelijks te vinden is van 07:00 – 14:00 en op zaterdag van 06:00 – 13:00 uur. Op de kleurrijke markt is voornamelijke groente en fruit te vinden, maar ook bloemen, planten en kleine souvenirs. Scoor in de buurt een sapje en wandelvervolgens door richting de Zagreb Cathedral. 

Let wel op; wil je de kathedraal van binnen bekijken moeten de schouders bedekt zijn. Dit staat ook aangegeven bij de ingang.

Instagram waardige spots

Vanaf de kathedraal kun je gemakkelijk op de bus stappen richting de Mirogoj begraafplaats. Een begraafplaats? Ja. Deze begraafplaats heeft prachtige gebouwen begroeid met klimop waar je rustig doorheen kunt wandelen. Het is slecht 13 minuten met de bus vanaf de kathedraal en een buskaartje kost je nog geen euro.

Nog zo’n mooi fotogeniek stukje architectuur in de stad; St Mark’s Church. Een stuk kleiner dan Zagrebs Cathedral maar minstens zo mooi.

DSCF1182 1.jpgDSCF1012

En wil je beide vanaf hogerop bekijken? Wandel dan verder naar de Lotrščak Tower.In het gebouw naar boven vind je oude foto’s van de stad door de jaren heen en vanaf het bovenste punt heb je een prachtig uitzicht over de daken van de stad. Beneden de toren vind je leuke kraampjes met creatieve printen die je kunt kopen én een van de korte kabelbanen ter wereld: de Funicular Railway van slechts 66 meter hoog! Voor 5 kuna (ong. €0,70) maak je het ritje omhoog of naar beneden.

Verder nog te doen

  • Een heerlijke cocktail drinken bij het Swanky Mint hostel. Wij verbleven hier tijdens onze eerste nachten maar voornamelijk de bar is een aanrader. Ook locals waren bekend met de signature cocktails die ze hier maken!
  • Shoppen! In het lager gelegen gedeelte van de stad vind je veel grotere bekende winkels maar vooral zwemkleding is hier goed in te slaan. Scoor dus nog een bikini voordat je richting de kust gaat.
  • Maksimir Park; als je behoefte hebt aan wat groen. Ook hier is een uitkijktoren te vinden en Zagreb Zoo ligt midden in het park.
  • Een bezoekje brengen aan de Grič Tunnel om te ontsnappen aan de hitte. De tunnel heeft een interessante geschiedenis en er zijn regelmatig exposities en evenementen die hier worden georganiseerd.

Nuttige informatie

Vervoer

  • De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Er rijden echter ook bussen en trams door de stad. Bij kleine kiosken zijn hier tickets voor te krijgen. Dit kost vaak maar een paar cent. Ook kun je gebruik maken van Uber in de stad. Zeker vanaf het vliegveld erg handig en voordelig dan een taxi.

Verblijf

  • Budget: Swanky Mint Hostel
  • Iets duurder maar zeker de moeite waard: Doma Zagreb

Valuta

  • Kroatische Kuna (HRK)

Temperatuur 

https://www.klimaatinfo.nl/kroatie/zagreb.htm

Linkjes 

https://www.otto-frank.com/

https://swanky-hostel.com/

https://www.domazagreb.com/

https://www.visitzagreb.hr/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: